Kit érinthet a 3G kivezetése?

Kit érinthet a 3G kivezetése?

A 3G kivezetése után a mobil hanghívásokat a 2G- és a 4G-hálózatok, a mobilinternet adatforgalmat pedig a 4G- és az 5G-hálózatok veszik át. A 4G-képes készülékkel ebből semmit sem fognak észrevenni. Ők továbbra is zavartalanul élvezhetik a fejlettebb hálózatok sebességét.

A 3G-s telefonok tulajdonosai azonban egyre kevesebb helyen fogják tudni használni készüléküket. Nekik érdemes a nagyobb adatátvitelt és szinte teljes országos lefedettséget nyújtó 4G-szolgáltatásra váltaniuk. A nagyobb városokban és a főbb közlekedési útvonalak mentén pedig akár a még gyorsabb 5G-szolgáltatás használatát is megfontolhatják.

A zavartalan mobilinternetezés érdekében érdemes minél hamarabb leellenőriznünk telefonunk hálózati beállítását, hogy megtudjuk, minket érint-e a lekapcsolás.

Hogyan?

Ha 3G-hálózaton használjuk a mobilinternetet a 4G-hálózat helyett, akkor az oldalak, videók, zenék lassabban töltődnek be, és kevesebb helyen tudunk mobilinternetezni, mint a fejlettebb technológiákkal. A készülékek hálózati képességét az alábbi módon tudjuk leellenőrizni:

A Beállítások között keressünk rá a Mobilhálózatok – Hálózati mód menüpontra.

Amennyiben itt bármelyik alpontban megjelenik a 4G vagy LTE kifejezés, a készülékünk 4G-képes. Ebben az esetben válasszuk ezt a beállítást!

Amennyiben nem jelenik meg a 4G vagy LTE kifejezés, akkor a készülékünk 3G- vagy 2G-hálózatokat tud csak kezelni. Ebben az esetben javasoljuk, hogy meglévő készülékét cserélje le újabbra!

A nyomógombos mobilok esetében mindenképpen javasolt a hálózatok felülvizsgálata, mert azok általában csak 3G-képes készülékek. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a régebbi SIM-kártyák nem képesek csatlakozni a fejlettebb hálózatokhoz. Ezért a telefonszám megadásával a szolgáltatónál ellenőrizzük le, hogy szükséges-e SIM-kártyánkat újabbra cserélni. Érdemes aktuális tarifánkat is ellenőrizni, és kedvezményes vállalati csomagra váltani a megfelelő költségoptimalizálásért.

forrás: bkmkik.hu

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO