Újabb vírustámadások várhatóak 2022-ben

Újabb vírustámadások várhatóak 2022-ben

A kibertámadások túlnyomó többségét vélhetően továbbra is szervezett csoportok fogják elindítani, amelyek megosztják egymás közt a feladatokat. A G Data szakértői hívják fel a figyelmet arra, hogy egyre több törvényes és kimagaslóan modern eszköz áll a támadók rendelkezésére. Új programozási nyelveket is használhatnak a támadók, ami megnehezíti a kártevők felismerését, mivel az analízisre használt eszközök még nem ismerik fel ezeket. Az eszközök közül jó példa a Codex, melynek segítségével történik a programozás: a mesterséges intelligencia alapú eszköz a hétköznapi nyelven kiadott parancsokat lefordítja kódokra, így csökkentve a hibázás lehetőségét, és gyorsítva a kártevők létrejöttét.

A már meglévő vírusok is folyamatosan fejlődnek. A multizsarolóvírusos támadások során a bűnözők több különböző eszközt is kombinálnak. Ennek módja a következő: először adatokat lopnak el a vállalatoktól, majd titkosítják a hálózatban fellelhető adatokat, ezután pedig egy túlterheléses támadással tetézik az egészet. Végül nemcsak az adott céget, hanem annak ügyfeleit is megzsarolják az ellopott bizalmas adatok nyilvánosságra hozatalával.

A G Data szerint a kis- és középvállalkozások is érdekesek a bűnözők számára. Jellemzően nem rendelkeznek olyan védelemmel, mint a nagyvállalatok, mégis gyakran kapcsolódnak azok informatikai rendszereihez - ezzel válnak célpontokká. Amennyiben szeretné biztosítani adataikat és megtalálni cége számára a legjobb lehetőséget, forduljon hozzánk bizalommal!

A vállalatok mellett a hálózatra kapcsolt termékek – például járművek, konyhai vagy hálózatba kötött ipari eszközök – is vonzóak lehetnek a bűnözők számára, és célkeresztben maradnak a kritikus infrastruktúrák üzemeltetői is.

forrás: hvg.hu

Vissza
Pályázatok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO